Tentoonstellingen

Tentoonstellingen die u nu of binnenkort kunt bezoeken vindt u hier.

tentoonstelling The American Dream

The American Dream – American Realism 1945 – 2017

De tentoonstelling The American Dream – American Realism 1945 – 2017 biedt een bijzonder overzicht van Amerikaans Realisme met werk van kunstenaars als Edward Hopper, Ralph Goings, Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Chuck Close. Deze internationale dubbeltentoonstelling is te bezoeken tot en met 27 mei 2018 in het Drents Museum en de Kunsthalle Emden.

Meer lezen
tentoonstelling De Romantiek in het Noorden

De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner

De tentoonstelling ‘De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner’ is te zien van 9 december tot en met 6 mei 2018 in het Groninger Museum. Het is de eerste internationale tentoonstelling binnen Noord-Europa op het gebied van landschapschilderkunst. Te zien zijn onder meer schilderijen van Romantische meesters als J.M.W. Turner en Caspar David Friedrich.

Meer lezen
tentoonstelling Johan Maelwael

Johan Maelwael

Tot 7 januari 2018 eert het Rijksmuseum Nederlands eerste schilder: Johan Maelwael. Rond zijn beroemdste werk de ‘Grote Ronde Pièta’ (uitgeleend door het Louvre) brengt het Rijksmuseum vijftig adembenemende kunstschatten uit middeleeuws Europa voor het eerst bijeen.

Meer lezen
tentoonstelling González

Tentoonstelling González, Picasso en vrienden

Door kenners wordt Julio González samen met Constantin Brancusi en Pablo Picasso tot de belangrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw gerekend. González en Picasso werkten tusse 1928 en 1932 nauw samen aan verschillende sculpturen. De tentoonstelling ‘González, Picasso en vrienden’ in het Gemeentemuseum Den Haag is te zien tot en met 2 april 2018.

Meer lezen
tentoontelling-ferdinand-bol

Ferdinand Bol en Govert Flinck: Rembrandts meesterleerlingen

De tentoonstelling Ferdinand Bol & Govert Flinck: Rembrandts meesterleerlingen is te zien tot en met 18 februari 2018. In de tentoonstelling wordt het meesterschap van Ferdinand Bol en Govert Flinck in de zeventiende eeuw getoond met een duo-tentoonstelling in Museum het Rembrandthuis en het Amsterdam Museum.

Meer lezen
tentoonstelling de kunst van het lachen

De kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw.

In de Gouden Eeuw werden er bijzonder veel humoristische schilderijen gemaakt. Ondeugende kinderen, dwaze boeren en luie dienstmeiden figureerden volop in topstukken uit de Gouden Eeuw. De tentoonstelling ‘De kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw’ in het Frans Hals Museum toont circa 60 kunstwerken waarin humor de hoofdrol speelt.

Meer lezen
tentoonstelling Zuiderburen

Zuiderburen: portretten uit Vlaanderen

De tentoonstelling Zuiderburen: portretten uit Vlaanderen is te zien tot en met 14 januari 2018 in het Mauritshuis. Te zien is een selectie van de mooiste Vlaamse portretten van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA).

Meer lezen
tentoonstelling Hollandse Meesters

Hollandse Meesters uit de Hermitage

De tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage, Oogappels van de tsaren is te zien tot en met 27 mei 2018 in de Hermitage Amsterdam. Alle getoonde werken, waaronder zes van Rembrandt, zijn afkomstig uit de uitgebreide collectie van de Hermitage in St.-Petersburg. De werken tonen de liefde van de tsaren voor Hollandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.

Meer lezen
tentoonstelling Emanuel de Witte

Emanuel de Witte – Meester van het licht

De tentoonstelling Emanuel de Witte – Meester van het licht in het Stedelijk Museum Alkmaar is te bezoeken tot 21 januari 2018. De tentoonstelling bevat bijzondere bruiklenen uit binnen- en buitenlandse collecties en toont de grote veelzijdigheid van van deze schilder. Vooral het gebruik van perspectief en de bijzondere lichtval op de schilderijen van Emanuel de Witte zijn kenmerkend voor zijn meesterschap.

Meer lezen
tentoonstelling Jongkind

Jongkind & vrienden

Johan Barthold Jongkind was een belangrijke kunstenaar in de schilderkunst van de 19e eeuw een een van de pioniers van het impressionisme. De tentoonstelling Jongkind & Vrienden in het Dordrechts Museum is te zien tot en met 27 mei 2018. Veel van de getoonde werken zijn voor het eerst in Nederland te zien.

Meer lezen
tentoonstelling In Motion

In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art

De tentoonstelling In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art is tot en met 6 mei 2018 te zien in het vernieuwde Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. De tentoonstelling geeft een uitgebreid overzicht van hedendaagse keramiek. Bekende en nieuwe talentvolle kunstenaars laten zien dat keramiek wereldwijd volop in beweging is.

Meer lezen
tentoonstelling-Nederlanders-in-Parijs

Nederlanders in Parijs

De tentoonstelling Nederlanders in Parijs 1789-1914 laat de Franse hoofdstad zien door de ogen en harten van acht Nederlandse kunstenaars: Van Spaendonck, Scheffer, Jongkind, Kaemmerer, Breitner, Van Gogh, Van Dongen en Mondriaan. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 7 januari 2018.

Meer lezen