Tentoonstellingen

Tentoonstellingen die u nu of binnenkort kunt bezoeken vindt u hier.

tentoonstelling Max Liebermann

Max Liebermann – Een zomers impressionist

De Duitse kunstenaar Max Liebermann brengt tussen 1870 en 1914 verschillende zomers bij zijn vriend Jozef Israëls in Nederland door. Het Gemeentemuseum Den Haag presenteert in samenwerking met het museum Liebermann-Villa am Wannsee een groot overzicht van zijn werk. De tentoonstelling Max Liebermann – Een zomers impressionist is te bezoeken van 24 maart tot en met 24 juni n het Gemeentemuseum in Den Haag. 

Meer lezen
tentoonstelling High Society

High Society in het Rijksmuseum

De tentoonstelling High Society in het Rijksmuseum presenteert ruim vijfendertig portretten van koninklijke en aristocratische personen, geschilderd door de grootste meesters uit de kunstgeschiedenis. Tijdens deze tentoonstelling worden de spectaculaire huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit voor het eerst samen getoond aan het publiek. De tentoonstelling is te zien tot en met 3 juni in het Rijksmuseum.

Meer lezen
tentoonstelling Georgio Morandi

Giorgio Morandi | Bologna

Georgio Morandi wordt gezien als een van de belangrijkste grootmeesters van de twintigste eeuwse stillevenkunst. Morandi’s tijdloze schilderijen spreken naast een groot publiek van kunstliefhebbers ook veel collega-kunstenaars aan. Hij wordt dan ook vaak een painter’s painter genoemd, een voorbeeld voor andere schilders. De tentoonstelling Georgio Morandi | Bologna is te zien van 24 februari tot en met 10 juni in Museum Belvédère in Heerenveen.

Meer lezen