Tentoonstellingen

Tentoonstellingen die u nu of binnenkort kunt bezoeken vindt u hier.

tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum

Amsterdam Magisch Centrum

In de tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum kijkt het Stedelijk Museum Amsterdam terug op de roerige jaren ’60 van de vorige eeuw. In de tentoonstelling wordt ingezoomd op historische gebeurtenissen, evenementen en conceptuele kunstwerken die in Amsterdam plaatsvonden of werden gepresenteerd. De tentoonstelling is te bezoeken van 7 juli tot en met 6 januari 2019.

Meer lezen
tentoonstelling Shelter

Shelter. A contemporary intervention

Museum Catharijneconvent bestaat deze zomer 550 jaar. De tentoonstelling Shelter. Dit wordt onder meer gevierd met de tentoonstelling Shelter. A contemporary intervention. In deze tentoonstelling worden spraakmakende hedendaagse werken gecombineerd met verschillende oude meesters van het museum. De tentoonstelling is te zien van 1 juli tot en met 9 september.

Meer lezen

Van Courbet tot Israëls

De tentoonstelling Van Courbet tot Israëls is samengesteld met schilderijen uit de Collectie Arntzenius van Museum Gouda en bevat werk van onder meer Gustave Courbet, Odilon Redon, Willem Bastiaan Tholen en Isaac Israëls. De tentoonstelling, die een mooi inkijkje geeft in de school van Barbizon en de Haagse School, is te zien van 29 juni tot en met 6 januari 2019 in het Groninger Museum.

Meer lezen
tentoonstelling de wereld in kleur

De wereld in kleur

In de tentoonstelling De wereld in kleur. Kleurenfotografie voor 1918, kan vroege kleurenfotografie worden bewonderd uit de collectie van Albert Kahn. Een selectie uit de indrukwekkende collectie van deze Franse bankier en filantroop is nu voor het eerst in Nederland te zien. De tentoonstelling is te zien in het Allard Pierson Museum tot en met 6 januari 2019.

Meer lezen
tentoonstelling Chillada

Chillida in de Rijksmuseumtuinen

De Spaans-Baskische kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002) geldt als een van de belangrijkste naoorlogse vernieuwers van de beeldhouwkunst en werd vooral bekend om zijn stalen sculpturen. In de tentoonstelling Chillida in de Rijksmuseumtuinen zijn negen metershoge sculpturen van zijn hand te zien. De tentoonstelling is te bezoeken van 22 juni 2018 tot en met 23 september 2018 in de tuinen van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Meer lezen
tentoonstelling Odilon Redon

Odilon Redon. La littérature et la musique.

De tentoonstelling Odilon Redon. La littérature et la musique werpt een nieuw licht op de Franse kunstenaar Odilon Redon. Met een groot aantal schilderijen, pastels, tekeningen en litho’s laat de tentoonstelling de belangrijke rol zien die literatuur en muziek spelen in Redons leven en werk. Ook het recent door het museum aangeschafte werk ‘Tête de Persée’ maakt deel uit van de tentoonstelling. De tentoonstelling is te zien tot en met 9 september in het Kröller-Müller Museum.

Meer lezen

Classic Beauties in de Hermitage Amsterdam

De tentoonstelling Classic Beauties in de Hermitage Amsterdam vertelt het verhaal van kunstenaars en reizigers in Italië in de tweede helft van de achttiende eeuw. Zij komen vanuit heel Europa naar Italië en met name Rome, om inspiratie op te doen en om opgegraven klassieke beelden en bouwwerken te bestuderen. Het neoclassicisme is geboren. Te zien vanaf 16 juni.

Meer lezen
tentoonstelling Jasper Krabbé

Jasper Krabbé – Japanese Paintings

In de tentoonstelling Jasper Krabbé – Japanese paintings, draait Krabbé de conventies van de schilderkunst letterlijk om. De tentoonstelling is te bezoeken van 16 juni tot en met 2 september 2018 in Museum De Fundatie in Zwolle.

Meer lezen
tentoonstelling art nouveau

Art Nouveau in Nederland

De tentoonstelling Art Nouveau in Nederland legt de focus op de periode tussen 1884 – 1914 en biedt een rijk beeld van de art nouveau beweging vlak voor de komst van de Art Deco. De tentoonstelling is te bezoeken van 21 april tot en met 28 oktober in het Gemeentemuseum Den Haag.

Meer lezen
tentoonstelling art nouveau

Art Nouveau | Nieuwe zakelijkheid | Delft

De tentoonstelling Art Nouveau | Nieuwe zakelijkheid | Delft vertelt voor het eerst het verhaal van het Delftse Wonder, de bloeiperiode van kunstnijverheid in Delft tussen 1880 en 1940. Deze tentoonstelling is te bezoeken van 30 maart tot en met 9 september in Museum Prinsenhof Delft.

Meer lezen