Tentoonstelling Shelter. A contemporary intervention

De tentoonstelling Shelter. A contemporary intervention is te zien van 1 juli tot en met 9 september in Museum Cathararijneconvent. De tentoonstelling is speciaal georganiseerd in het kader van het 550-jarig bestaan van het museum deze zomer. In de tentoonstelling worden spraakmakende hedendaagse werken gecombineerd met verschillende oude meesters van het museum.

 

tentoonstelling Shelter

Op achtergrond: Kompositie, Daan van Golden, 1971. Collectie Centraal Museum, Utrecht, bruikleen Intituut Collectie Nederland 1987. Op voorgrond: Christus op de koude steen, 1510. Collectie Museum Catharijneconvent

 

Over de tentoonstelling

In de tentoonstelling zien we werk van hedendaagse kunstenaars zoals Damien Hirst, Marlene Dumas, Jan Taminiau, Carl Andre, Sarah van Sonsbeeck en Danh Vo naast het werk van Rembrandt van Rijn, Pieter Saenredam en de vele middeleeuwse kunstschatten van museum Catharijneconvent.

Samensteller van de tentoonstelling Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum in Utrecht, heeft zich voor Shelter laten inspireren door de rust, de ruimte en het voormalige gebruik van het eeuwenoude gebouw. De selectie van hedendaagse topstukken uit het Centraal Museum en bruiklenen uit diverse collecties en privéverzamelingen zorgt voor boeiende combinaties. Ook benaderde hij hedendaagse kunstenaars voor nieuw werk.

Bij de tentoonstelling is een uitgebreid activiteitenprogramma met onder meer instaprondleidingen, wekelijkse zondagmiddagconcerten en lezingen.

 

 

Meer informatie

Meer informatie over de tentoonstelling Shelter. a contemporary intervention kunt u vinden op de website van Museum Catharijneconvent.

Op 8 en 9 september 2018 wordt de 550ste verjaardag van het gebouw gevierd met een ‘feestelijk kloosterweekend’.

Te zien op deze tentoonstelling

Een selectie van getoond werk op deze tentoonstelling: