Nieuws 

Volg nieuws over kunst bij Kunst Extra. Je vindt hier nieuws over tentoonstellingen, nieuws over kunstbeurzen en nog veel meer.

kunstbeurs Kunst Antiek Weekend Naarden

Kunst & Antiek Weekend Naarden in Hollandse sferen

De Grote Kerk van Naarden-Vesting is in januari weer het mooie decor van Het Kunst & Antiek Weekend Naarden. Deze kunstbeurs voor oude, moderne en hedendaagse kunst vindt plaats van 25 tot en met 28 januari 2018. Onder het thema ‘Dit is Holland’ geven de ruim 65 deelnemende galeries en kunsthandels dit jaar extra aandacht aan kunstwerken van Hollandse origine. Ter gelegenheid van het beursthema worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo geeft de bekende kunstexpert Willem…

Meer lezen
tentoonstelling De Romantiek in het Noorden

De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner

De tentoonstelling ‘De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner’ is te zien van 9 december tot en met 6 mei 2018 in het Groninger Museum. Het is de eerste internationale tentoonstelling binnen Noord-Europa op het gebied van landschapschilderkunst. Te zien zijn onder meer schilderijen van Romantische meesters als J.M.W. Turner en Caspar David Friedrich.

Meer lezen
tentoonstelling In Motion

In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art

De tentoonstelling In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art is tot en met 6 mei 2018 te zien in het vernieuwde Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. De tentoonstelling geeft een uitgebreid overzicht van hedendaagse keramiek. Bekende en nieuwe talentvolle kunstenaars laten zien dat keramiek wereldwijd volop in beweging is.

Meer lezen
tentoonstelling González

Tentoonstelling González, Picasso en vrienden

Door kenners wordt Julio González samen met Constantin Brancusi en Pablo Picasso tot de belangrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw gerekend. González en Picasso werkten tusse 1928 en 1932 nauw samen aan verschillende sculpturen. De tentoonstelling ‘González, Picasso en vrienden’ in het Gemeentemuseum Den Haag is te zien tot en met 2 april 2018.

Meer lezen
tentoonstelling The American Dream

The American Dream – American Realism 1945 – 2017

De tentoonstelling The American Dream – American Realism 1945 – 2017 biedt een bijzonder overzicht van Amerikaans Realisme met werk van kunstenaars als Edward Hopper, Ralph Goings, Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Chuck Close. Deze internationale dubbeltentoonstelling is te bezoeken tot en met 27 mei 2018 in het Drents Museum en de Kunsthalle Emden.

Meer lezen
tentoonstelling de kunst van het lachen

De kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw.

In de Gouden Eeuw werden er bijzonder veel humoristische schilderijen gemaakt. Ondeugende kinderen, dwaze boeren en luie dienstmeiden figureerden volop in topstukken uit de Gouden Eeuw. De tentoonstelling ‘De kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw’ in het Frans Hals Museum toont circa 60 kunstwerken waarin humor de hoofdrol speelt.

Meer lezen
tentoontelling-ferdinand-bol

Ferdinand Bol en Govert Flinck: Rembrandts meesterleerlingen

De tentoonstelling Ferdinand Bol & Govert Flinck: Rembrandts meesterleerlingen is te zien tot en met 18 februari 2018. In de tentoonstelling wordt het meesterschap van Ferdinand Bol en Govert Flinck in de zeventiende eeuw getoond met een duo-tentoonstelling in Museum het Rembrandthuis en het Amsterdam Museum.

Meer lezen
tentoonstelling Jongkind

Jongkind & vrienden

Johan Barthold Jongkind was een belangrijke kunstenaar in de schilderkunst van de 19e eeuw een een van de pioniers van het impressionisme. De tentoonstelling Jongkind & Vrienden in het Dordrechts Museum is te zien tot en met 27 mei 2018. Veel van de getoonde werken zijn voor het eerst in Nederland te zien.

Meer lezen
tentoonstelling Emanuel de Witte

Emanuel de Witte – Meester van het licht

De tentoonstelling Emanuel de Witte – Meester van het licht in het Stedelijk Museum Alkmaar is te bezoeken tot 21 januari 2018. De tentoonstelling bevat bijzondere bruiklenen uit binnen- en buitenlandse collecties en toont de grote veelzijdigheid van van deze schilder. Vooral het gebruik van perspectief en de bijzondere lichtval op de schilderijen van Emanuel de Witte zijn kenmerkend voor zijn meesterschap.

Meer lezen
tentoonstelling Hollandse Meesters

Hollandse Meesters uit de Hermitage

De tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage, Oogappels van de tsaren is te zien tot en met 27 mei 2018 in de Hermitage Amsterdam. Alle getoonde werken, waaronder zes van Rembrandt, zijn afkomstig uit de uitgebreide collectie van de Hermitage in St.-Petersburg. De werken tonen de liefde van de tsaren voor Hollandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.

Meer lezen
aankoop Rembrandthuis leerlingenatelier

Aankoop maakt herinrichting leerlingenatelier Rembrandt compleet

Uit de onderwijspraktijk van Rembrandt zijn meerdere kunstwerken bewaard gebleven. Een fraai voorbeeld hiervan is ‘Man met rode muts’, een olieverfstudie die door een anonieme leerling werd vervaardigd naar voorbeeld van een levend model. Dit schilderij is nu het door het Rembrandthuis aangekocht.

Meer lezen