Kunstnieuws 

Volg het kunstnieuws bij Kunst Extra. Onder meer nieuws over tentoonstellingen en nieuwe kunstaanwinsten in musea, nieuws en informatie over kunstbeurzen en nog veel meer.

tentoonstelling Ruysdael

Ruysdael en Saenredam in Alkmaar

De tentoonstelling Ruysdael en Saenredam in Alkmaar vindt plaats naar aanleiding van het 500-jarig bestaan van de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar. De tentoonstelling is te bezoeken van 17 februari tot en met 10 juni in het Stedelijk Museum Alkmaar.

Lees meer
tentoonstelling Jan Steen Vertelt

Jan Steen vertelt

De tentoonstelling Jan Steen vertelt toont een selectie van topstukken van de 17e eeuwse meester Jan Steen, de kunstenaar die vooral bekend staat om zijn veelzijdigheid en zijn scherpe oog voor humoristische verhalen en anekdotes. De tentoonstelling is te bezoeken van 15 februari tot en met 13 mei in het Mauritshuis in Den Haag.

Lees meer
tentoonstelling Neo Rauch

Neo Rauch Dromos Schilderijen 1993-2017

Neo Rauch is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. Tot en met 3 juni toont Museum De Fundatie in Zwolle een bijzonder overzicht van maar liefst 65 werken van Rauch, afkomstig uit internationale kunstverzamelingen.

Lees meer
Tentoonstelling Michael Wolf

Michael Wolf – Life in Cities

Het Fotomuseum Den Haag toont een groot overzicht van fotograaf Michael Wolf, die bekend is geworden om zijn prachtige fotoseries gemaakt in Tokio en andere wereldsteden. De tentoonstelling ‘Michael Wolf – Life in Cities’ is te zien van 20 januari tot en met 22 april in het Fotomuseum Den Haag.

Lees meer
tentoonstelling Nineveh

Nineveh

De tentoonstelling Nineveh is te zien tot en met 25 maart 2018 in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Voor het eerst sinds de ontdekking van de oude ruïnes van Nineveh in Noord-Irak ruim 180 jaar geleden, wordt een groot aantal objecten, afkomstig uit diverse internationale musea, bij elkaar getoond in één tentoonstelling. 

Lees meer
tentoonstelling De Romantiek in het Noorden

De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner

De tentoonstelling ‘De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner’ is te zien van 9 december tot en met 6 mei 2018 in het Groninger Museum. Het is de eerste internationale tentoonstelling binnen Noord-Europa op het gebied van landschapschilderkunst. Te zien zijn onder meer schilderijen van Romantische meesters als J.M.W. Turner en Caspar David Friedrich.

Lees meer
tentoonstelling In Motion

In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art

De tentoonstelling In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art is tot en met 6 mei 2018 te zien in het vernieuwde Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. De tentoonstelling geeft een uitgebreid overzicht van hedendaagse keramiek. Bekende en nieuwe talentvolle kunstenaars laten zien dat keramiek wereldwijd volop in beweging is.

Lees meer
tentoonstelling González

Tentoonstelling González, Picasso en vrienden

Door kenners wordt Julio González samen met Constantin Brancusi en Pablo Picasso tot de belangrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw gerekend. González en Picasso werkten tusse 1928 en 1932 nauw samen aan verschillende sculpturen. De tentoonstelling ‘González, Picasso en vrienden’ in het Gemeentemuseum Den Haag is te zien tot en met 2 april 2018.

Lees meer