Kunstenaars

Informatie over kunstenaars vindt u hier. Lees meer over het werk, de inspiratie en de achtergrond van zowel gerenommeerde als talentvolle kunstenaars.

Beeld Gekroond kopje

Radius, Marina

Marina Radius (1953) maakt realistische olieverfschilderijen en beelden in brons en steen. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk kenmerkt zich door een hoge mate van verfijning en een diepgewortelde liefde voor esthetiek. Kunst Extra vroeg aan Marina hoe zij haar werk typeert, welke thema’s zij gebruikt en welke kunst zij zelf bewondert.

Meer lezen
Zen Beauty - kunstenaar Marion Timmermans

Timmermans, Marion

Kunstenaar Marion Timmermans maakt figuratief werk dat voorkomt uit de interactie tussen haar en het model dat voor haar zit.

Meer lezen
kunstenaar Paulien Luiten - tekening Sokken

Luiten, Paulien

Pauline Luiten maakt tekeningen en mixed media waarin ze de voorgrond combineert met van te voren gemaakte achtergronden.

Meer lezen
kunstenaar Marlies Rekers - print herfst

Rekers, Marlies

In het imposante oeuvre van Marlies Rekers is haar ontwikkeling als veelzijdig kunstenaar goed te zien.

Meer lezen
Interview Anna Hulzink

Hulzink, Anna

Anna Hulzink specialiseert zich in keramische figuratieve beelden. Haar werk heeft een kenmerkende stijl. Dit komt onder meer omdat zij er niet voor terugschrikt om onverwacht kleur te gebruiken.

Meer lezen
Interview Patrick Siemons

Siemons, Patrick

Patrick Siemons (1971) won met zijn kleurrijke en onconventionele fotografie tot twee keer toe een BIPP-award (British International Professional Photographers award).

Meer lezen
Redmer Hoekstra

Hoekstra, Redmer

De talentvolle kunstenaar Redmer Hoekstra maakt fraai uitgevoerde pentekeningen, die opvallen door de opvallende combinaties van onderwerpen.

Meer lezen
Nick Cillessen

Cillessen, Nick

Nick Cillessen is een realistische fijnschilder die zich in laatste jaren steeds meer specialiseert in stillevens. Dat specialiseren vaak loont, zie je terug in de kwaliteit van zijn kunstwerken en de sfeer die deze oproepen.

Meer lezen