‘Bij het organiseren van een FineArt fotoshoot komt meer kijken dan je denkt’

Interview Patrick Siemons

Patrick Siemons (1971) won met zijn kleurrijke en onconventionele fotografie tot twee keer toe een BIPP-award (British International Professional Photographers award). Naast de reclame- en modefotografie die in opdracht van opdrachtgevers wordt gemaakt, werkt hij aan zijn autonome Fine Art fotografie en exposeert hij in verschillende foto tentoonstellingen en galeries. Kunst Extra vroeg aan Patrick hoe hij zijn kunst typeert, welke thema’s hij gebruikt en welke kunst hij zelf bewondert.

 

“Hallo Patrick, wat voor kunst maak je”?

“Ik maak autonome Fine Art fotografie, meestal betreft dit series van kunstwerken, elk met een bepaald thema. Recente voorbeelden hiervan zijn de series ‘Colors’ en ‘Camouflage Stone”.

 

“Wat versta je onder Fine Art fotografie”?

“Bij het fotograferen van een FineArt fotoshoot komt meer kijken dan je denkt. Het begint bij de keuze van de juiste locatie, model, kledingstylist en visagist. Vervolgens het vastleggen van het moment suprême. En daarna nog de nabewerking van de fotografie”.

 

“Wat zijn de thema’s in jouw werk”?
“Thema’s die ik veel gebruik zijn beauty, kracht en kwetsbaarheid van de vrouw”.

 

“Je bent zelf kunstenaar, maar ongetwijfeld ook kunstliefhebber. Wat voor kunst spreekt jou aan en waarom”?
“Ik hou erg van realistische, gedetailleerde schilderkunst. Natuurlijk hou ik bijzonder van kunstfotografie en dus het werk van vele kunstfotografen en van hun verschillende genres. Ik kan bijzonder genieten van die dingen die ik zelf niet zo snel zal maken”.

 

“Kun je kunstenaars noemen die je aanspreken of inspireren”?
“De meesters uit de 17e eeuw, vooral vanwege hun vermogen om zo realistisch mogelijk te schilderen en het talent om hun schilderijen een geweldige sfeer mee te geven”.

 

Twee werken van Patrick Siemons uit de series ‘Colors’ en ‘Camouflage Stone’. Materiaal: pigment foto op dibond, gegoten in UV bestendige epoxy hars. Limited editions.

 

Interview Patrick Siemons - afbeelding Colors 1

Colors 1, Patrick Siemons

interview Patrick Siemons, afbeelding Camouflage Stone 2

Camouflage Stone 2, Patrick Siemons