Marion Timmermans

Kunstenaar Marion Timmermans maakt figuratief werk dat voorkomt uit de interactie tussen haar en het model dat voor haar zit. Kunst Extra vroeg Marion naar haar werkwijze en inspiratiebronnen.

 

Over de kunstenaar

Marion Timmermans is altijd creatief bezig geweest maar pas na haar vijftigste levensjaar besloot zij dat het tijd werd om die creativiteit een serieus jasje te geven en een opleiding in de hogere graad van beeldhouwen te gaan volgen. Kunstenaar Marion Timmermans maakt vooral figuratief werk. Zij is altijd op zoek naar de interactie tussen haar en haar model of onderwerp. Haar innerlijke gevoelswereld speelt daar vooral een grote rol in. Voor Marion is de emotie die een mens uitstraalt met zijn lijf en gezicht belangrijker dan dat een portret of beeld exact gelijkend is. Zij wil achter het masker kijken.

 

Marion Timmermans over haar werk:

“Omdat ik mijzelf altijd erg goed voel in de natuur – of dat nu bossen of stranden zijn – gebruik ik ook graag materialen als hout, schelpen en zeewier in mijn werken. Soms laat ik die in hun originele vorm soms verwerk ik het in het beeld en laat het afgieten in brons. Ook ben ik mij erg bewust van de snelheid waarin we op dit moment leven dus thema s zoals ‘wat is nu waard om te bewaren’ en ‘hoe bewaren we onze planeet voor ons nageslacht’ gebruik ik in mijn werk. Het gebruik maken van het afvalhout van beeldhouwers in hout (beeld genaamd “serenity” een beeld groot 1,80 cm) en het afgieten van een portret in het kanten kleedje wat ooit bij mijn moeder op de bank lag zijn daar voorbeelden van”.

 

Werk van kunstenaar Marion Timmermans