Marina Radius

Kunstenaar Marina Radius (1953) maakt realistische olieverfschilderijen en beelden in brons en steen. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk kenmerkt zich door een hoge mate van verfijning en een diepgewortelde liefde voor esthetiek.

 

Over de kunstenaar

Marina Radius begon haar kunstenaarsloopbaan met het maken van olieverfschilderijen. Op een gegeven moment is zij ook beelden in brons en later ook steen gaan maken. Haar werk is figuratief en wordt soms aangeduid als magisch realistisch. Zowel de schilderijen als de beelden vergen een arbeidsintensieve manier van werken door de hoge mate van verfijning. Marina maakt naast vrij werk ook werk in opdracht. Vaak zijn dat portretten van mens en dier (vooral paarden en honden).

 

Marina Radius over haar werk

“Dieren vormen een belangrijk thema in mijn werk, maar ook stillevens en landschappen komen voor. Soms begin ik een schilderij niet met een vooropgezet plan, maar breng ik gewoon wat verf aan en kijk wat ik zie ontstaan. Vaak worden dat landschappen met een wat magische sfeer. Als ik in steen werk weet ik vaak ook niet wat het gaat worden, maar laat ik de steen het me vertellen. Schoonheid vind ik erg belangrijk. Het is bijna een eerste levensbehoefte”.